Sastanak gradonačelnika Kordića, predsjednika GO Novaka i gradskih vijećnika HDZ-a BiH s predstavnicima Koordinacije braniteljskih udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rata

38

U znak priznanja i poštovanja prema doprinosu branitelja u očuvanju slobode i suvereniteta, predsjednik Gradske odbora  HDZ BiH Mostar, Marko Novak, zajedno s gradonačelnikom Mario Kordićem, održali su sastanak s predstavnicima Koordinacije braniteljskih udruga Hrvatskog vijeća obrane proisteklih iz Domovinskog rata. Ovaj sastanak, koji je okupio ključne aktere iz različitih braniteljskih organizacija, pružio je priliku za razmjenu mišljenja o značaju očuvanja vrijednosti Domovinskog rata i za jačanje suradnje između institucija i udruga.

Pozdravni govor uputio je domaćin, predstavnik HVIDRE Darko Drmać.

”Braniteljske udruge, koje okupljaju hrabre ljude koji su dali sve za našu slobodu, ne smiju biti zaboravljene. Uloga koju su naši branitelji, a posebno obitelji poginulih, odigrali u stvaranju i očuvanju naše domovine je neprocjenjiva. Hvala vam što zajedno radimo na očuvanju vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije”, kazao je Drmać.

Gradonačelnik je izrazio svoju potporu braniteljskim udrugama, naglašavajući važnost njihove uloge i doprinosa u očuvanju povijesne baštine i vrednota Domovinskog rata.

”Želim naglasiti kako Grad Mostar s velikim poštovanjem i zahvalnošću gleda na rad i doprinos braniteljskih udruga. Vaša borba za slobodu našeg grada i zemlje ima neprocjenjivu vrijednost. Grad će nastaviti pružati potporu vašim aktivnostima i inicijativama kako bismo osigurali da se vaš doprinos nikada ne zaboravi”, istaknuo je gradonačelnik Kordić.

”Branitelji, i posebno obitelji poginulih, uložili su nevjerojatne napore i žrtve za našu slobodu. Važno je da mladi ljudi prepoznaju i razumiju značaj njihovih žrtava. Moramo osigurati da se vrijednosti Domovinskog rata prenose na sljedeće generacije kroz obrazovanje i institucionalnu podršku. Samo tako možemo osigurati da se njihova borba nikada ne zaboravi”, zaključio je predsjednik GO HDZ BiH Mostar Marko Novak.

U okviru sastanka razmatrane su i moguće inicijative za jačanje suradnje između institucija i braniteljskih udruga kako bi se omogućila bolja podrška i priznanje njihovog doprinosa.

Komentari su zatvoreni