ČOVIĆ: Hrvatski invalidi Domovinskog rata su najčasniji sinovi hrvatskog naroda

51

30. svibnja obilježava se dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, tim povodom danas je Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida HVIDRA grada Mostara, obilježila obljetnicu postojanja i aktivnog rada.

Povodom obljetnice HVIDRA-e, zapaljene su svijeće i položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače.

Vijence i svijeće položili su, izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, izaslanstvo Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida HVIDRA grada Mostara, izaslanstvo Republike Hrvatske te Oružanih snaga BiH.

„Drago mi je da sam danas, kao i obično uz našu mostarsku HVIDRU. Hrvatski invalidi Domovinskog rata su najčasniji sinovi hrvatskog naroda koji su nam osigurali da možemo evo i danas, svijedočiti sve ono što smo prošli kroz Domovinski rat da bi danas uz još puno iskušenja, ipak bili u prigodi govoriti kako možemo osigurati jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH, sukladno Ustavu. Da sve više i legitimnog predstavljanja nešeg konstitutivnog naroda koliko god najmalobrojni, imamo na institucijama zakonodavne i izvršne vlasti županije čiju uspostavu vlasti sada privodimo kraju, entiteta i države, sve to ne bi bilo da nije bilo najhrabrijih sinova 91., 92., pa do 95. godine u vrijeme Domovinskog rata. Od srca čestitiam svim predstavnicima mostarske HVIDR-e hrvatskih invalida Domovinskog rata koji su dali nemjerljivi doprinos i da znaju da je uvijek predstavnik hrvatske politike na svakoj razini uz našu HVIDRU kao i sve druge braniteljske Udruge proistekle iz Domovinskog rata“, istaknuo je dr. Dragan Čović u izjavi, nakon svečanog programa.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.