FOTO: Svečanost otvorenja ”Četvrtog sajama braniteljskih zadruga u HNŽ”

54

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ i Referalni centar Branitelj/borac „Zadrugar“ , danas su na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru organizirali 4. Sajam braniteljskih/boračkih zadruga u HNŽ.

Braniteljske zadruge su na štandovima prezentirale svoje proizvode, približivši ih javnosti i potencijalnom tržištu.

 Na sajmu  sudjeluje preko  50 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te izlagači iz Republike Hrvatske koji predstavljaju aktualnu ponudu domaćih proizvoda i rukotvorina braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

Ministar branitelja Oliver Soldo kazao je: ”Dočekali smo da možemo se ponovno okupiti što je jedno veliko osvježenje i evo branitelji su na adekvatan način odgovorili. Držim kako će svi danas ponešto naći za sebe na ovome četvrtom sajmu, a nama kao Ministarstvu je najbitnije da kroz ovaj sajam rastemo i jačamo, a samim time očekujemo da jačaju i naši branitelji u svom poduzetničkom duhu i radu.Također je kazao kako je na njima kao Ministarstvu da podržavaju takve ideje i inicijative ”Na nama je da stvaramo jedan institucionalni pravni okvir i da im pomognemo da se oni kao takvi educiraju i pozicioniraju na tržištu kako bi njihovi proizvodi bili što bliži našim kupcima i našim građanima”.

”Posebno ističem da smo već 2019. godine prije pandemije imali edukativnu tribinu kratkih lanaca opskrbe i da smo to na prošlogodišnjem virtualnom sajmu u cijelosti iskoristili i da danas imamo online platformu, jer braniteljske proizvode možemo kupiti online” istaknuo je ministar Soldo.

Inače, Sajam je otvorenim proglasio Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara.

 

 

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.