(Foto) U Mostaru položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu blagdana Svih svetih

49

Dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH uz Ministarstvo obrane BiH i Oružanih snaga BiH u koordinaciji sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, organizirali su obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana diljem BiH.

Obilježavanje u Mostaru počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u groblju “Masline” u Mostaru, ispred središnjeg križa, zatim na grobu pokojnog doministra MUP-a Federacije BiH Joze Leutara, i groba pokojnog gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, te kod spomen obilježja na Trgu hrvatskih velikana, gdje je za sve poginule hrvatske branitelje opijelo izmolio vojni kapelan don Tomislav Rajič.

Uz predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića, obilježavanju Svih svetih i Dušnog dana, nazočili su predstavnici braniteljskih udruga, ministarstva obrane BiH i OS BiH te dužnosnici sa svih razina zakonodavne i izvršne vlasti u BiH te predstavnici javnih institucija.

U izjavi za medije predsjednik Čović je kazao kako svi vjernici ovih dana obilaze groblja svojih obitelji, svojih najbližih.

„Uz Svi svete i Dušni dan sjećamo se svojih najmilih, danas ovdje i pod križem u groblju Masline, a tako i svim križevima diljem Bosne i Hercegovine, sjećamo se  naših branitelja koji su nam donijeli dan slobode. Jedan osjećaj da smo bliže onima koji jesu dio nas. Naši branitelji su dali svoje najvrijednije što su mogli da bi mi danas bili slobodni, da bi mogli ovdje na Trgu hrvatskih velikana obilježiti sve naše obljetnice, sve naše velike dane, sve naše velike pobjede, sve naše blagdane. Uz dan Svih svetih i Dušni dan, u svoje molitve i misli stavili smo upravo njih“, kazao je predsjednik Čović.

Na kraju programa u katedrali “Marije Majke Crkve” u Mostaru, služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.