Hvala predsjedniče!

129

Zoranu Milanoviću hrvatskom predsjedniku, Veliko Hvala od predsjedništva i svih članova Udruge HVIDR-a grada Mostara. Hvala Vam za prijateljski dolazak u središte Hrvata u gradu na Neretvi, gdje na taj način šaljete poruku javnosti na neravnopravan status hrvatskog naroda u BiH. Za razliku od predsjednikovanja Stipe Mesića koji nikada za svoga mandata nije uzeo shodno da dođe u Hercegovinu i posjeti Hrvate toga kraja. Što više, načinjena nam je neprocjenjiva šteta a data potpora bošnjačkom narodu da nas mogu blatiti i prozivati, birati nam predstavnike vlasti, kako hoće i kako žele, neprestano nam spočitavati UZP.
Hvala Vam što ste uočili nepravdu i stali svojim stavovima u diplomatsku obranu bratskog i najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini. Hvala Vam što ste došli i nakon toliko godina kao jedan predsjednik, odali počast ubijenoj hrvatskoj djeci u Vitezu, za koju većina domaće i svjetske javnosti nisu nikada čuli.
Hvala Vam na odlikovanju brigada HVO-a koje su sudjelovale u oslobađanju Hrvatske i dijelova BiH.
Mi hrvatski vojni invalidi iz Domovinskog rata koji smo ostajali ranjavani, zatočeni ili bez dijelova svoga tijela, na skrbi i trajnom statusu, možemo najviše zahvaliti predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svim vladama Republike Hrvatske za sve što su učinili za RVI i njihove obitelji. Branili smo svoj hrvatski narod i hrvatske prostore u odorama hrvatske vojske i HVO-a i vi ste to vrlo dobro prepoznali, kao i prozreli cijelu političku situaciju u zemlji.
Braneći naše stavove još ste više zadobili naše poštivanje, povjerenje i simpatije braniteljskih udruga, jer ste u ovom slučaju kao jedan predsjednik konačno pravilno postupili. Do sada je u većini slučajeva mnogima bilo bliže Sarajevo nego Mostar. Hrvatska kao potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma ima obavezu da nas štiti i ukazuje na sve nepravilnosti, jeste da je postignut mir ali se sada rat vodi nekim drugim sredstvima.Kod nas u BiH je još tamo negdje, daleko demokracija, veliki bi da vladaju malim, mala bara a puno krokodila. Hvala Vam gospodine predsjedniče i dođite nam češće u Mostar.

Prijatelja i Hrvata, tu će uvijek biti.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.