Hvidra grada Mostara zahvalila premijeru Hercegu na potpori

46

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, primio je Miru Šunjića, Petra Golemca, Andru Perića i Željka Mikulića, predsjednika i dopredsjednike Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Grada Mostara.

Miro Šunjić, predsjednik  HVIDRA-e Grada Mostara zahvalio je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ na svemu što čine za braniteljsku populaciju, ističući dobru suradnju kod prijama vježbenika, zapošljavanja i dodjele stipendija i subvencija studentima – djeci poginulih branitelja, te organiziranja tradicionalnog Međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu. Također, kazao je kako je njihov plan u sljedeći turnir uključiti i osnovne škole s područja Grada Mostara.

Predsjednik Herceg  kazao je kako Vlada konkretnim mjerama pokazuje da su pitanja i potrebe  braniteljske populacije u vrhu prioriteta rada Vlade. Dodao je i to kako Vlada o braniteljskoj populaciji skrbi i kroz redovito financiranje različnih projekata, među kojima je istaknuo obilježavanje značajnih datuma, potporu braniteljskim zadrugama, nabavu ortopedskih pomagala, potporu stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje.
Nazočne je, također, upoznao o tomu kako je Vlada nedavno usvojila Nacrt Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji koji je rezultat zajedničkog rada resornog Ministarstva i braniteljskih udruga.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, izrazivši spremnost da ona bude nastavljena i dodatno osnažena s ciljem stalne potpore i skrbi za braniteljsku populaciju u HNŽ.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.