Izaslanstvo HVIDRA-e Mostar u posjeti Sinju

37

U Sinju je danas u povodu 24. godišnjice smrti ratnog ministra obrane na trgu koji nosi njegovo ime svečano otkriveno spomen-poprsje Gojka Šuška, rad akademskog kipara Mladena Mikulina, dar umirovljenoga generala Ljube Ćesića Rojsa, koji nije bio na svečanosti.

Spomenik je otkrila kći pokojnog Gojka Šuška Katarina Šušak Filipović, koja je tom prigodom rekla da je njezin otac imao jedan ideal – slobodnu Hrvatsku. “Doživio ju je za života. Bez hrvatskih branitelja, to ne bi bilo moguće, bez prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i tadašnjeg političkog vodstva, i to uistinu znam, živjela sam i svjedočila. To se ne smije nikada zaboraviti”, rekla je.

Spomenik je postavljen na poticaj sinjske HVIDR-e i Koordinacije braniteljskih udruga Sinja i Cetinske krajine.

“Nakon 24 godine naš ratni ministar je zaslužio da prva njegova bista u Hrvatskoj bude postavljena na njegovom trgu u Sinju i među svojim braniteljima”, rekao je novinarima predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Sinja i Cetinskoga kraja Dražen Pavlović.

Među prvima je izaslanstvo Mostarske Hvidre doputovalo u Sinj odati počast pokojnom ministru obrane Gojku Šušku, te ispred postavljene spomen-biste položili vijenac i upalili svijeće. Ostatak slobodnog vremena su iskoristili za obilazak grada i susretu sa starim prijateljima.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.