Predstavnici Hvidre Mostar na proslavi svetog Mihovila, zaštitnika policije

81

Obilježavanje Dana policije započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih velikana, nakon čega je uslijedila svečana akademija u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije bilo je domaćin obilježavanja svetog Mihovila, zaštitnika policije. Tom prigodom u mostarskoj katedrali služena je sveta misa za sve poginule pripadnike MUP-a, a zatim je održana svečana akademija na kojoj su sudjelovali predstavnici policijskih struktura i Hrvatskog narodnog sabora.

“Mi već nekoliko godina zajednički obilježavamo blagdan nebeskoga zaštitnika policajaca – svetog Mihovila. Tu su danas predstavnici policijskih agencija u kojima Hrvati-katolici rade i koji štuju našeg zaštitnika”, kazao je tom prigodom ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda. On je uputio čestitku svim policajcima i policajkama, zahvalivši im za njihov danonoćni predani rad. “Mi kontinuirano radimo na poboljšanju materijalnog statusa policijskih djelatnika, poboljšanju materijalno-tehničkih uvjeta policije i na njihovom materijalnom statusu kroz kolektivni ugovor, a to ćemo raditi i ubuduće”, poručio je ministar Bevanda.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.