Izaslanstvo Hvidre Mostara u Vukovarsko Srijemskoj županiji

46

Na poziv naših prijatelja iz Bogdanovaca, koji tradicionalno obilježavanju plavo – bijelu noć NK Croatia, naša se udruga rado odazvala i uputila jedno izaslanstvo na ovu proslavu.Valja spomenuti da uz članove naše udruge na obilježavanju su bila prisutni mladež HDZ Mostar, kao i članovi gradskog odbora  na čelu sa predsjednikom Damirom Džebom. Šesteročlano izaslanstvo Hvidre predvodio je predsjednik Miroslav  Šunjić a na početku posjeta su se uputili na dogovoreni susret kod gradonačelnika Vukovara Ivana Penave. Uz srdačnu dobrodošlicu, prenijeli smo pozdrave iz Mostara i Hercegovine. U polsatnom  razgovoru ugodnom upoznali smo gradonačelnika s prilikama u Gradu Mostaru i našoj zemlji.

Gradonačelnik Penava sa svojim suradnicima se zahvalio na  darovima i opisao stanje u gradu i županiji. Govorio je o  izgradnji vodotornja srušenog u Domovinskom ratu, koji se izvodi  u tri etape i da se radovi izvode ustaljenom dinamikom. Skrenuo je pozornost na probleme odlaska mladih iz zemlje te dodao da to nije problem samo Vukovara već cijele regije. Kako kaže trenutačno na burzi rada nedostaje određenih zanimanja, kao što su, profesionalni vozači, auto električari, auto mehaničari, varioci a posebno madicinski kadar kojih nedostaje u cijeloj Hrvatskoj. Razmišljanja je da je kod mladih stvar načela ali da ima i pozitivnih pomaka, trenutačno Vukovar po sigurnosnom aspektu  visoko kotira. Poslije izlaska iz Gradskog poglavarstva brojno izaslanstvo iz Mostara se uputilo na memorijalno groblje Vukovar gdje je kod brončanog Križa položen vijenac i upaljene svijeće. Nakon zajedničke molitve i  korisnih informacija od voditelja groblja, izaslanstvo se dalje  uputilo na poljoprivredno dobro Ovčara, stratište hrvatskih branitelja i ranjenika iz Vukovarske bolnice.

Poslušali smo Sat povijesti od voditelja centra i nakon kupovine suvenira uputili se na  mjesto gdje su streljani i pogubljeni hrvatski ranjenici i branitelji Grada heroja da bi im odali  počast i upalili  svijeće za pokoj njihovih duša. Naše mjesto boravka i noćenja je bilo naselje  Lužac, predgrađe Vukovara, a ovim putem se iskreno zahvaljujemo obitelji Pravdić, Nadi i Ivica na srdačnom gostopimstvu. Događaj dana je svakako večernja proslava pod nazivom Plavo – Bijela noć koju organizira NK Croatia Bogdanovci, a kojima uzvraćamo posjet za naš Božićni malonogometni turnir. U prepunom Hrvatskom domu u Bogdanovcima nazočne je pozdravio predsjednik kluba Vladimir Prce zvani Bonjek, a prigodnim riječima se obratio načelnik općine Bogdanovci Marko Barun i zaželio svima dobru zabavu.

U ime gostiju obratio se Damir Džeba, predsjednik GO HDZ BIH Grada Mostara koji je istaknuo važnost predstojećih, općih izbora u BiH, pozvavši sve one koji imaju i državljanstvo BiH da izađu na opće izbore i iskoriste pravo glasa. Za vrhunsku atmosferu se pobrinuo Vis  ‘Showtime bend’iz Nuštra, ples, pjesma, odličan domaći čobanac i razne delicije, kao i organizirana tombola za sve nazočne. Uz zajedničku fotografiju koja je nastala na sportskom terenu  NK Croatia zahvaljujemo se i pozdravljamo s našim domaćinima i prijateljima te vraćamo za Mostar sretni i puni dojmova.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.