Javna zahvala Hvidre grada Mostara dr. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade HNŽ-a

50

Hvidra Grada Mostara izražava javnu zahvalnost predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenku Hercegu na njegovom ukupnom radu, a posebno kad je riječ o njegovoj dokazanoj skrbi za veteransku i stradalničku populaciju Domovinskog rata u BiH.

Kao što je prošli tjedan održao sastanke s predstavnicima ključnih hrvatskih ratnih stradalničkih udruga, predsjednik Herceg te kontakte održava u kontinuitetu tijekom cijelog obnašanja funkcije prvog čovjeka u županijskoj vlasti. On uvijek nađe vremena da sasluša naša rukovodstva, upozna se s problemima našeg članstva i pruža pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Posredstvom Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada HNŽ-a na čelu s dr. Hercegom dala je suglasnost na Program utroška sredstava za ovu godinu od 2.710.000 KM, a tim planom obuhvaćeno je stambeno zbrinjavanje branitelja, grantovi udrugama, pomoć programima upošljavanja i samoupošljavanja, zdravstveno osiguranje, medicinska prevencija i rehabilitacija. Vlada je dala suglasnosti i na programe sufinanciranja zapošljavanja djece poginulih branitelja i ratnih vojnih invalida, te stjecanje radnog iskustva i usavršavanja djece poginulih branitelja u tom Ministarstvu.

To je samo dio onog što je ova Vlada učinila za braniteljsku populaciju i zbog toga pružamo javnu potporu ovakvoj viziji i ovakvom odnosu županijske vlasti i njezinog predsjednika prema nama koji smo branili naše domove i našu domovinu, a većina među nama dala i svoje zdravlje i svoje živote za te svete ciljeve.

Veseli nas što vidimo da ova Vlada obnavlja i naše škole, naša igrališta, dvorane, zdravstvene ustanove i druge objekte. Time skrbe i o našoj djeci, a oni su naša budućnosti i naša svetinja za koju se sada borimo. Hvala dr. Nevenku Hercegu i Vladi HNŽ-a na svemu što su učinili i što čine za naše obitelji, naše članove, sve naše sugrađane, naš grad i našu županiju.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.