(Lijepa priča) Neumljanin učinio nešto prekrasno za hrvatskog branitelja

125

Ovih dana Neum je radi međudržavnih, tranzitnih, političkih, turističkih i tko zna kakvih ne odnosa u središtu pozornosti šire društvene zajednice. Ovim tekstom, upravo iz Neuma, izvlačimo jednu običnu, ljudsku, humanu i braniteljsku priču.

„ Želim punim sedmodnevnim apartmanskim smještajem ugostiti jednog hrvatskog branitelja i njegovu obitelj, kojemu će to biti od koristi,“ prije par dana u prostorijama naše Udruge predložio je Pero Babić, vlasnik prekrasne „Ville Petra“ u Neumu i član naše Udruge.

Nakon par telefonskih poziva ponudu je prihvatio stopostotni ratni vojni invalid, hrvatski branitelj i stradalnik iz Domovinskog rata, bivši pripadnik postrojbi Vojne policije HVO-a i član naše Udruge.

„Ugodno ste me zatekli ponudom. Ne radi se samo o materijalnoj vrijednosti. Više od toga mi znači osjećaj da nismo zaboravljeni, da nismo sami sa svojim životnim križevima i tegobama. Sve ovo vraća vjeru u ljude i budi nadu. Hvala svima!“, rekao je korisnik. (Identitet poznat Udruzi)

Udruga veterana Vojne policije HVO-a Hercegovina–Mostar, koja je bila posrednik ove braniteljske pažnje, od srca zahvaljuje domaćinu na osjećaju za braniteljsku populaciju, za hrvatske stradalnike i njihove obitelji, za braniteljsko zajedništvo, a našem korisniku i njegovoj obitelji želimo ugodno ljetovanje i istinski  odmor u našem Neumu, na našem lijepom Jadranskom moru.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.