Mahmuljin osuđen na osam godina zatvora

41

Apelacijsko vijeće Suda BiH pravomoćno je na osam godina zatvora osudilo nekadašnjeg zapovjednika Trećeg korpusa Armije RBiH, Sakiba Mahmuljina.

On je, podsjetimo, prvostupanjskom presudom osuđen na 10 godina zatvora jer, prema presudi, nije spriječio zločine pripadnika odreda “El mudžahedin” nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića.

Sud BiH je 22. siječnja prošle godine prvostupanjskom presudom osudio Mahmuljina na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine.

Apelacijsko vijeće Suda BiH poništilo je u studenom prošle godine tu, prvostupanjsku presudu i odredilo novo suđenje koje je počelo žalbenim postupkom na kojem su izneseni prijedlozi Tužiteljstva i obrane.

Tužiteljstvo se žalilo na visinu kazne izrečene Mahmuljinu za ubojstva zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske i nečovječno postupanje prema zarobljenicima, civilima i ranjenicima u prvostupanjskom postupku, dok se obrana žalila po svim osnovama, uključujući bitne povrede kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.