MINISTAR SOLDO PRIMIO ČLANOVE PREDSJEDNIŠTVA HVIDRE GRADA MOSTARA

50

Oliver Soldo ministar za pitanja branitelja primio je danas u radni posjet predsjedništvo Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Grada Mostara predvođeno novoizabranim predsjednikom Petrom Golemcom i dopredsjednicima Mirom Šunjićem i Perom Marjanovićem.

Ministar Soldo iskoristio je priliku i uputio čestitku Petru Golemcu, koji je  na nedavno održanom Izbornom Saboru udruge HVIDRE Mostar izabran za novog predsjednika, te uputio zahvalu na svemu onome što udruga  godinama čini, kako u pomoći svojim članovima tako i na aktivnostima očuvanja digniteta Domovinskog rata koje se najbolje prepoznaju kroz angažman udruge prilikom organizacije obljetnice operacije Lipanjskih zora.

Ministar je također istaknuo kako će Ministarstvo kroz redovito financiranje različitih projekata, među kojima je obilježavanje značajnih datuma, potpora braniteljskim zadrugama, nabava ortopedskih pomagala, potpora stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje, nastaviti pružati potporu udruzi i njenim članovima.

Nadalje, ministar je predstavnike udruge upoznao kako je Skupština nedavno usvojila Nacrt Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji koji je rezultat zajedničkog rada Ministarstva i braniteljskih udruga.

Predstavnici udruge zahvalili su se ministru na svemu što je učinjeno za poboljšanje položaja njihovih članova, a posebna zahvala upućena je zbog potpore u organizaciji već tradicionalnog međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu koji se ove godine održava po 24. put.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te iskazali spremnost da ona bude nastavljena i dodatno osnažena s ciljem stalne potpore i skrbi za braniteljsku populaciju u gradu Mostaru.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.