Mostar: Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora obilježilo blagdan Svih svetih i Dušni dan

86

Ministarstvo obrane BiH i OS BiH u koordinaciji sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te Hrvatskim narodnim saborom, organizirali su obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana diljem BiH.

Obilježavanje u Mostaru počelo je polaganjem vijenaca i svetom misom zadušnicom u Vojarni „Stanislav Baja Kraljević“ u kapelici sv. Ivana Krstitelja.

Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u groblju “Masline” u Mostaru, ispred središnjeg križa, na grobu pokojnog doministra MUP-a Federacije BiH Joze Leutara i kod spomen obilježja na Trgu hrvatskih velikana, gdje je za sve poginule hrvatske branitelje opijelo izmolio vojni kapelan don Ivan Turudić, stoji u priopćenju.

Uz predsjednika HDZ-a BiH, HNS-a dr. Dragana Čovića, obilježavanju Svih svetih i Dušnog dana, nazočili su predstavnici braniteljskih udruga, ministarstva obrane BiH i OS BiH te dužnosnici sa svih razina zakonodavne i izvršne vlasti u BiH te predstavnici javnih institucija.

U izjavi za medije predsjednik Čović je kazao kako svi vjernici ovih dana obilaze groblja svojih obitelji, sjećajući se svojih najbližih.

„Ovih dana se sjećamo svih dragih ljudi koji više nisu s nama, a posebno naših branitelja. Program obilježavanja upriličen je po svim vojarnama Hrvatskog vijeća obrane diljem Bosne i Hercegovine, gdje smo se poklonili svim žrtvama koji su nam osigurali da možemo danas živjeti u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Prigoda je uvijek sjetiti se njih i njihove žrtve. Bojim se, 25. godina nakon okončanja rata kako naša mladost malo zna o onome što se događalo u Domovinskom ratu i koju su žrtvu podnijeli pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i naše policije. I ovom prilikom iskazujemo posebno poštovanje, poseban odnos prema svakoj žrtvi Domovinskog rata a posebno prema onima koji su iznijeli slobodu i svojim životima platili slobodu, kako ovdje u Bosni i Hercegovini tako i diljem Hrvatske, da bi mi Hrvati mogli tražiti jednakopravnost u Bosni i Hercegovini“, kazao je predsjednik Čović.

Na kraju programa u mostarskoj katedrali “Marije Majke Crkve” služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.