Na današnji dan HVO je oslobodio Mostar od srbocrnogorskog agresora

49

Na današnji dan prije točno 31 godine zajedničkim snagama postrojbe HVO, HOS-a i MUP-a s područja Hercegovine uz nesebičnu pomoć Hrvatske vojske izvele su operaciju ‘Lipanjske zore’ koje su trajale od 7. do 26. lipnja 1992. godine, a kojom je oslobođena dolina rijeke Neretve i stolni grad Mostar.

Hrabri branitelji sa skromnim naoružanjem, ali velikim srcem suprotstavili su se urbicidu i sustavnom uništavanju Mostara i drugih mjesta granatiranjem koje je provodila JNA sa srpsko-crnogorskim postrojbama.

Tim povodom, danas je na lokaciji Merdžan glave na platou Podveležja obilježena 31 obljetnica teških borbi za Mostar prisjećanjem na poginule pripadnike Hrvatskoga vijeća obrane. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće pred spomenikom na kojemu su ispisana imena poginulih.

Među ostalim vijence su položila djeca i obitelji stradalih kao i udruge proistekle iz Domovinskog rata. U emotivnom govoru. jedan od zapovjednika ll bojne HVO-a Mostar, Gordan Zeljko, prisjetio se tog sudbonosnog vremena za ovaj narod i cijelo ovo područje. Prigodnu propovijed i molitvu je izgovorio don Ivan Turudić a glazbeno je doprinio Davor Kožul.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.