Na Raduši obilježena 50. obljetnica skupine Fenix 72

36

Dana, 25. lipnja 2022. godine u organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva Sarajevo, na planini Raduši obilježena je 50. obljetnica od dolaska i djelovanja hrvatske oružane postrojbe, poznatije kao Fenix (Bugojanske) skupine na prostoru općine Prozor-Rama.

S ciljem da se ne zaborave žrtve utkane zlatnim slovima u knjigu hrvatske nacionalne povijesti i ove godine upriličena je središnja komemoracija za poginule i ubijene pripadnike te suradnike ove skupine kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi na planini Raduša.

Riječi dobrodošlice, pozdrava, podsjećanja i zahvale okupljenima iz Rame, Uskoplja, Bugojna, Tomislavgrada, Gruda, Širokog Brijega, Posušja, Imotskog, Sinja, Splita i drugih gradova  uputio je predsjednik HKDD-a Ante Prskalo. 

Također, riječi pozdrava i zahvale uputili su  vlč. Željko Marić, i vlč. Miljenko Džalto  te nakon čitanja imena pripadnika skupine Fenix 72. izmolili molitvu Opijela.  Program komemoracije završio je paljenjem i polaganjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i kratkotrajnim druženjem svih nazočnih.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.