Na rekreativnoj biciklijadi ”Stazom ajduka”sudjelovali članovi Hvidre

62

Jučer je u organizaciji Udruge za promociju biciklizma,,Herzegovina Bike”održan rekreativni događaj na Blidinju za sve koji su željni da osjete avanturu,adrenalin i dobru zabavu.U vožnji dužine 48 km i uz stručnu pomoć vodiča Ante Bagarića,nastupili su i dva naša člana Uduge,Mario Marić i Željko Mikulić.

Start biciklijade je otpočeo od Ski staze Risovac,pokraj Dive Grabovčeve i vozio se krug oko prelijepe planine Vran.Obilazeći najljepše predjele parka prirode Blidinje dolazimo i do spomenika na Pokosu gdje je nesretno stradalo pet hrvatskih vojnika (četvorice pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko iz Zagreba i jednoga pripadnika Vojne policije HVO-a – Ivica Begić), koji su svoje mlade živote izgubili u velikoj snježnoj mećavi 30. ožujka 1995. godine.

Podsjetimo, prateći hrvatskoga generala Janka Bobetka tog kobnoga dana stradali su Mladen Jakovljević (1968.) iz Novske, Robert Krizmanić (1970.) iz Ljubljane, Krešo Supina (1970.), iz Zagreba, Davor Zbiljski (1968.), iz Zagreba i Ivica Begić (1962.) iz Mostara.

Odavanjem počasti za stradale hrvatske vojnike,Mario Marić se prisjetio tih tužnih događaja u kojem je i sam sudjelovao u spašavanju unesrećenih vojnika.Biciklijada je na kraju ipak uspješno završena ako zanemarimo loše vremenske uvijete,jedan pad sudionika karavane i dvije probušene gume.Druženje je nastavljeno kod Ski staze Risovac uz ručak i razgovor sudionika.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.