Nevenko Herceg s rukovodstvom HVIDRE Mostar: Uvijek smo bili i ostat ćemo uz naše branitelje

104

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg ugostio je danas članove Predsjedništva Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata (HVIDRA) Mostar s kojima je razgovarao o tekućim aktivnostima Udruge te planovima koje imaju za predstojeće razdoblje.

Predsjednik mostarskoga ogranka Hvidre Darko Drmać i ovom se prigodom zahvalio županijskoj vladi i njezinu predsjedniku na kontinuiranoj potpori koju pružaju kako Hvidri i njezinim aktivnostima, tako i ukupnim potrebama braniteljske populacije u cjelini.

– Iznimno smo zadovoljni suradnjom koju godinama ostvarujemo s Vladom HNŽ-a, na čelu s predsjednikom Hercegom, na njihovu zalaganju u traženju rješenja za sva pitanja koja opterećuju braniteljsku populaciju, osobito na razumijevanju i potpori koju kontinuirano pružaju braniteljskoj populaciji, kako stradalnicima i njihovim obiteljima tako i ratnim veteranima u cjelini. To je činjenica koju jako poštujemo – kazao je ovom prigodom predsjednik Drmać, upoznavši svojega domaćina i s tekućim pripremama za 29. izdanje međunarodnoga Hvidrina božićnog malonogometnog turnira kojemu je Vlada HNŽ-a tradicionalno jednim od najjačih i najdugotrajnijih pokrovitelja.

– Uvijek smo, bez obzira na zahtjevnost vremena i problema koji su pred nama, bili i ostat ćemo uz naše branitelje, u svim njihovim potrebama, aktivnostima i programima. Redovito izdvajamo sredstva za pomoć i potporu braniteljima koja se, prije svega, odnose na njihova liječenja, nabavu pomagala, zdravstvenu skrb, školovanje djece, socijalna i druga pitanja. Izdvajamo sredstva i za poticaje zapošljavanja pripadnika braniteljske populacije i njihova ravnopravnog integriranja u društveni i gospodarski život. Ne smijemo nikada gubiti iz vida činjenicu da se radi o ljudima koji su, braneći ovu zemlju i žrtvujući svoje živote i zdravlje, zavrijedili naše puno poštovanje i svaku potporu svih razina vlasti – poručio je predsjednik Herceg.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.