Nika Pinter dobitnica nagrade “Utjecajne hrvatske žene 2017”

40

Nika Pinter dobitnica je nagrade “Utjecajne hrvatske žene” kao odvjetnica generala HVO-a Slobodana Praljka kojeg dugi niz godina zastupa pred Međunarodnim krivičnim sudom u Haagu.

Odvjetnica Nika Pinter iz Zagreba dobitnica je nagrade „Utjecanje hrvatske žene“ (Crotain Women of Infleunce Award“ koja joj je jučer dodijeljenja na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu.

Pinter je nagradu dobila kao dugogodišnja uspješna tužiteljica, odnosno, odvjetnica koja već dugi niz godina zastupa generala HVO-a Slobodana Praljka  pred Međunarodnim krivičnim sudom u Haagu.

Pinter u izjavi za Dnevnik.ba ističe kako je to priznanje za njen 46 godina dugi radni staž.

„Nagrada koju sam dobila priznanje je za moj 46 godina dugi radni staž  i znanje i upornost koje sam u svojem radu imala“, navodi Pinter.

Istaknula je i kako je obilježavanje Međunarodnog dana žena potrebno, ali da se protivi podjeli na ‘muški’ i ‘ženski’ svijet.

Odvjetnica Slobodana Praljka

„Za potpunu sam  intelektualnu ravnopravnost, a to onda znači da nema razlika između muškaraca i žena što se tiče poslova koji se obavljaju, razlika je samo u sposobnosti, znanju i struci. A tu pripadnost spolu nije bitna“, navodi Pinter.

Mišljenja je kako je pitanje nasilja nad ženama odvojeno jer fizičku snagu ne možemo imati jednaku.

„Odvojeno  je pitanje nasilja nad ženama jer fizičku snagu ne možemo imati jednaku. Dakle, moja je pozicija da žene još uvijek imaju prepreka za savladati, ma koliko uspješne bile“, rekla je Pinter.

Nagrada “Utjecajne hrvatske žene” prepoznaje angažirane, inovativne i utjecajne žene hrvatskoga podrijetla, dodijeljena je dvadeset dvjema istaknutim ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta. Bilo je nominirano 75 žena iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta: Njemačke, Sjedinjenim Američkih Država, Italije, Kanade Švicarske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Belgije i Meksika.

(preuzeto sa Dnevnik.ba)

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.