”Ništa im više nije sveto” Fotografije poginulih branitelja bačene u smeće

84

Fotografije poginulih branitelja pripadnika MUP-a bačene su pored kontejnera na smeće u naselju ”Rudnik”, potvrdio je za Bljesak.info Darko Drmać predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Mostar (HVIDRA). Čim su dobili informaciju o ovome incidentu pripadnici su fotografije uzeli i odnijeli u svoje prostorije. ”Dokle više da se ponižavaju branitelji! Ništa im više nije sveto na ovom svijetu nije, nego samo novac. Ja ne razumijem to!”, rekao je Drmać. Nije nam mogao potvrditi jesu li to fotografije iz prostorija MUP-a, no zna da su posjedovali takve, no naknadno nam je povrđeno da su fotografije iz MUP-a. Obitelji poginulih, koji se nalaze na slikama kako je rekao Drmać, vidno su uznemirene. Fotografije će predati Miri Šunjić tajnici mostarske Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Herceg obećao: Ustrajat ću u pronalasku počinitelja

Predsjednik Herceg je od mjerodavnih u MUP-u HNŽ-a zatražio da se žurno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se pronašli počinitelji ovoga nedjela i o svemu poduzetomu izvijesti javnost. Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg u srijedu je najoštrije osudio “nemili čin odbacivanja panoa s fotografijama poginulih pripadnika MUP-a HR HB”.  Kako je istaknuto u priopćenju, ovim činom se na ljudskom razumu neshvatljiv način vrijeđa čast i ugled poginulih branitelja te na posebno bolan način otvaraju rane obiteljima poginulih.

Razgovori

Na tomu tragu, predsjednik Herceg je od mjerodavnih u MUP-u HNŽ-a zatražio da se žurno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se pronašli počinitelji ovoga nedjela i o svemu poduzetomu izvijesti javnost. Herceg je, tvrde iz njegovog ureda, jučer i danas na ovu temu obavio razgovore s čelnicima udruga proisteklih iz Domovinskoga rata te obećao kako će do kraja ustrajati u rasvjetljavanju ovoga događaja, pronalasku počinitelja i utvrđivanju odgovornosti. Podsjetimo, fotografije poginulih branitelja pripadnika MUP-a u utorak su pronađene pored kontejnera za smeće u mostarskom naselju ”Rudnik”. Reakcije udruga se nižu, a među prvima su reagirali iz Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Mostar (HVIDRA), Udruge specijalne policije “Munje” Mostar te Udruge udovica poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar, kao i Udruge roditelja poginulih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Mostar.

Ostavka?

Iz Udruge Hrvatska zvona pozvali su na smjenu ministra unutarnjih poslova HNŽ-a. “Ako ne dođe do smjene ministra unutarnjih poslova zahtijevamo smjenu predsjednika Vlade HNŽ-a. Ako ne dođe do smjene ministra (ili predsjednika Vlade) zahtijevamo ostavku Predsjednika HNS-a”, istaknuli su iz Udruge Hrvatska zvona. O slučaju se priopćenjem naknadno oglasio i MUP HNŽ-a. ”Uprava policije već provodi opsežnu istragu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog nemilog događaja. Istraga će obuhvatiti radi li se o nemaru, krajnjoj nepažnji ili pak namjeri”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.