Obavijest o potvrdama o životu za 2024. godinu korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini

141

Obavještavamo korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini kojima se mirovina iz hrvatskog mirovinskog osiguranja isplaćuje u Bosnu i Hercegovinu da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprječavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina. Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci ne trebaju u 2024. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu.
 
Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, na kućne adrese poslane su 22. veljače 2024. tiskanice potvrde o životu za 2024. godinu. Radi isplate mirovine iz hrvatskog mirovinskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. ožujka 2024.
 
Ujedno podsjećamo korisnike mirovine s prebivalištem/boravištem u Bosni i Hercegovini, kojima se mirovina iz hrvatskog mirovinskog osiguranja isplaćuje u Republici Hrvatskoj na bankovne račune otvorene u R Hrvatskoj, da radi redovite isplate mirovine iz hrvatskog mirovinskog osiguranja dostave popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. ožujka 2024. Tiskanice potvrde o životu mogu se preuzeti na poveznici  https://www.mirovinsko.hr/hr/tiskanice/482 odabirom točke 4.2. Potvrde o životu radi isplate u inozemstvo.

Komentari su zatvoreni