Obilježena 25. obljetnica oslobođenja Bune [FOTO]

39

 

U sklopu manifestacije Lipanjske zore 1992-2017 danas je održana svečanost obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Bune.

Jure Brkić, predsjednik Organizacijskog odobra obilježavanja Lipanjskih zora na Buni posebno se zahvalio Četvrtoj gardijskoj brigadi HV-a.

“Dragi prijatelji iz IV. Gardijske brigade HV-a vi na Buni više niste gosti, vi ste domaćini ovdje. Jer ovaj dan zbog svega što ste uradili zaslužuje da bude i vaš dan. U nekim segmentima učinili ste i više, nego mi sami Bunjani.
Vi ste ovdje suorganizatori i hvala vam na dolasku”, kazao je Brkić.

U ime Ministarstva obrane BiH prigodnim riječima se obratio Tomo Kolenda, izaslanik ministrice Marine Pendeš.

“Čast mi je danas biti na ovome mjestu, mjestu koje simbolizira zajedništvo i junaštvo, ljubav prema domovini i nadasve nacionalnu osviještenost tih 90-tih godina koju smo imali. Ovakva mjesta diljem napaćene hrvatske zemlje poticaj su nama živim da se borimo za ideale, a to su potpuna sloboda i jednakopravnost hrvatskog naroda”, istaknuo je Kolenda.

“S ponosom se prisjećamo oslobođanja šireg područja Bune. Posebna zahvala ide svim obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja na slobodi koju danas uživamo”, riječi su Davora Jovića, izaslanika Ministarstva obrane RH, ministra Damira Krstičevića.

Izaslanstva Četvrte gardijske brigade HB-a i Druge samostalne satnije HVO-a Buna položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima Četvrte gardijske brigade HVa u akciji Lipanjske zore. Na spomen parku vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici HNS-a, ministri, te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izvor: Pogled.ba
Ostavi odgovor

Your email address will not be published.