Obilježena 31. obljetnica oslobođenja vojarne Božan Šimović u Čapljini

54
Prije točno 31. godinu hrvatske snage oslobodile su vojarnu Božan Šimović u Čapljini. Ta je pobjeda imala veliku važnost u osiguravanju sigurnosti i stabilnosti ovog područja u južnoj Hercegovini i Dalmaciji.

Danas, 31 godinu kasnije, zajednica se okupila kako bi se prisjetila ovog važnog događaja i odala počast poginulim braniteljima.

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice oslobođenja vojarne Božan Šimović u Čapljini održano je polaganje vijenaca na spomen križu, koji je podignut u čast poginulih branitelja.

Na taj način prisutni su se prisjetili svih onih hrabrih ljudi koji su dali svoje živote za slobodu svoje zemlje. Vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici lokalne vlasti.

Nakon polaganja vijenaca, održana je sveta misa za poginule branitelje u kapelici u groblju. Misa je bila prilika za zajedničku molitvu i zahvalu onima koji su dali svoje živote u obrani svoje zemlje.

Bila je to prigoda da se okupljeni njihove hrabrosti, žrtve i predanosti te da izraze poštovanje prema njihovoj žrtvi.

Važno je njegovati sjećanje na poginule branitelje i čuvati baštinu sjećajući se njihove žrtve. Ovaj događaj podsjeća nas na vrijednosti hrabrosti, požrtvovnosti i domoljublja, te nas potiče da se uvijek sjetimo i cijenimo one koji su se borili za slobodu i sigurnost naših zajednica, poručeno je sa događajima.

Uz poštovanje i zahvalnost prema braniteljima, moramo se također sjetiti i patnji civila koji su bili žrtve rata. Upravo zbog toga, ovaj događaj bi trebao biti prilika da se svi zajedno prisjetimo prošlosti i zajednički radimo na stvaranju bolje budućnosti za sve, istaknuto je.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.