Održana 5.sjednica predsjedništva Udruge HVIDR-a Mostar

40

Na sastanku je bilo prisutno 19 članova predsjedništva. Na dnevnom redu su bile tri točke dnevnog reda i usvojeno je izvješće sa 4. sjednice. Prva točka vezana je za tradicionalni malonogometni Božićni turnir i pripreme organizacije oko turnira. Ove godine će biti novost na turniru jer će sudjelovati i malonogometne momčadi osnovnih škola grada Mostara koje nastavu pohađaju po hrvatskom nastavnom planu i programu. Druga točka dnevnog reda su aktivnosti vezane uz parking iza HD Herceg Stjepan Kosača. Naime u tijeku su završni radovi na diskoteci i prelazi se na realizaciju novog sustava naplate i rampe. Pod točkom 3.Razno, predsjedništvo HVIDR-e podržava hrvatsku mladež i studente SUM-a, te poziva na
mirnu prosvjednu šetnju koja će se održati u četvrtak, 11.10.2018., u 18:00 sati u Mostaru, povorkom od Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru do Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Pozivamo sve članove u cjelini da se odazovu i pridruže mirnoj prosvjednoj šetnji, zapalimo svijeće, te da dostojanstvom pokažemo što mislimo o ovakvom nametnutom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH te iskazivanju mržnje prema Hrvatima u BiH.

Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da smo još tu i da nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda.

 Vrlo je važno da ode dostojanstvena poruka iz Mostara o nametanju i biranju političkih predstavnika mimo volje Hrvata!

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.