OTVOREN 5. SAJAM BRANITELJSKIH ZADRUGA

39

U organizaciji Ministarstva za pitanja branitelja i Referalnog centra branitelj/borac „Zadrugar“ danas je na šetalištu Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru otvoren 5. Sajam braniteljskih zadruga Hercegovačko-neretvanske županije uz misao vodilju „Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko“.

Na ovogodišnjem sajmu preko 60 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te izlagači iz susjedne Republike Hrvatske predstavili su proizvode braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i braniteljskih proizvoda.

Peti sajam braniteljskih zadruga otvorio je general bojnik Ivica Jerkić, a u ime organizatora nazočnima se obratio ravnatelj Referalnog centra Damir Radić koji je predstavio aktivnosti centra na promicanju i jačanju braniteljskog zadrugarstva kao posebnog oblika socijalnog poduzetništva.

Ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo u svom je obraćanju zahvalio svim izlagačima na dolasku i iskazanom poduzetničkom duhu te istaknuo kako je tradicija održavanja sajma značajan iskorak u promociji i marketingu

Gosti sajma bili su prof. dr.sc Mirjana Miličević sa Sveučilišta u Mostaru i voditelj Referalnog centra za braniteljske zadruge RH Nebojša Jerković koji su predstavili Strateški plan braniteljskog poduzetništva kao dokument koji će značajno doprinijeti sustavnom razvoju braniteljskog poduzetništva i integraciji branitelja u društvu.

Zahvalnice osobama koje su doprinijele braniteljskom poduzetništvu uručio je ministar branitelja Oliver Soldo. Također je dodijelio posebne plakete za iznimno vrijedan doprinos i petogodišnju uspješnu suradnju u provedbi Programa upošljavanja i samoupošljavanja branitelja i njihovih obitelji osiguranjem kontinuiranog nastupa na Sajmu braniteljskog poduzetništva u HNŽ/K, te priznanja za najuređeniji izložbeni štand, za najatraktivniji izložbeni proizvod, za doprinos očuvanju tradicije, za najuspješniju kolekciju proizvoda i za najuspješnije predstavljanje proizvoda.

Svečanom otvorenju nazočili su predstavnici vlasti, od federalne do općinske razine, te predstavnici braniteljskih udruga i izlagači na sajmu.

Posjetitelji sajma mogli su vidjeti, konzumirati i kupiti domaće ekološke proizvode: voće i voćne prerađevine, šumske plodove, vino, med i proizvode od meda, kao i prirodnu kozmetiku na bazi pčelinjih proizvoda, razne povrtlarske kulture i njihove proizvode, ljekovito bilje, rukotvorine, unikatne drvene i metalne predmete te druge proizvode.

Sajam braniteljskog poduzetništva održava se uz potpora Ministarstva za pitanje branitelja, koja se kroz široke programske aktivnosti ogleda u području upošljavanja/samoupošljavanja, radu i razvoju braniteljskih zadruga, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potpore radu branitelja poljoprivrednika.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.