Polaganjem vijenaca i misom zadušnicom u Mostaru obilježen blagdan Svih svetih

37

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika branitelja ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače te misom u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru je u organizaciji Ministarstva obrane (MO) BiH i Oružanih snaga (OS) BiH obilježen blagdan Svih svetih i Dušni dan. Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Božo Ljubić tom je prigodom zahvalio na žrtvi koju su podnijeli hrvatski branitelji.

Koordinacija udruga Domovinskog rata HVO-a

– Svi mi koji smo danas predstavnici hrvatskog naroda, i ja u ulozi predsjednika Glavnog vijeća HNS-a, izražavamo veliku zahvalnost na žrtvi koju su hrvatski branitelji podnijeli za slobodu hrvatskog naroda i naše domovine Bosne i Hercegovine. Ovo je također prilika da izrazimo solidarnost je obitelji poginulih jer njihova žrtva nije ništa manje od žrtava onih koji su pali za slobodu – kazao je Ljubić.

Dodao je kako svi oni koje su ostali ovdje imaju zadaću realizirati one ciljeve za koje su se branitelji borili i položili svoj život.

– Hrvatski narodni sabor sve čini da ovu zemlju izgradi kao državu koja će biti prihvatljiva za sve narode i građane. Svi narodi u BiH pretrpjeli su žrtve u ratu koji je iza nas i vjerujem da svima nama odgovara mir i život u uređenoj državi, a to je ono na čemu radimo – istaknuo je Ljubić.

Zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga (OS) BiH za operacije general bojnik Ivica Jerkić kazao je kako su blagdani Svih svetih i Dušni dan prilika prisjetiti se svih branitelja i njihove velike žrtve. – Ovo je spomendan svih vjernih i mrtvih i vjerujem da su poginuli i umrli branitelji u društvu vjernih i mrtvih. Ovo je također i prilika da se sjetimo branitelja i da iskažemo zahvalnu ljubav i poštovanje prema žrtvama poginulog branitelja. Osobno, žrtva poginulog branitelja mi je inspiracija kroz svakodnevne izazove koje nudi vojna profesija – istaknuo je Jerkić.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.