Poziv na obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda na Bilima.

48

Prigodom Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma, Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora, poziva Vas na obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda i komemoraciju za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata, koja će se održati na spomen području „Groblje mira na Bilima“, plato između Mostara i Širokog Brijega, u subotu, 19. kolovoza 2017. godine.

 

Kulturno glazbeni program počinje u 11:30 sati, program komemoracije počinje svetom misom u 12 sati, a nakon svete mise uslijedit će  pokop zemnih ostataka 111 neidentificiranih žrtava iz Drugoga svjetskog rata i poraća.

 

Misno slavlje predvoditi će fra Miljenko Šteko, provincijal hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

 

U nastavku komemoracije uslijedit će pozdravni govori i polaganje vijenca, a po njezinom završetku pokrovitelj Hrvatski narodni sabor poziva na prigodno druženje.

 

Organiziran je i prijevoz za obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda iz Mostara i Kruševa po rasporedu vožnje:

 

  • Rondo – Bile –>  polazak u 10.00 sati sa Rondoa
  • Kruševo – Bile –> polazak u 9.00 sati iz Kruševa
Ostavi odgovor

Your email address will not be published.