Prava pripadnika HVO-a stečena u Hrvatskoj neće se mijenjati

60

Pripadnicima HVO-a koji su do sada ostvarili određena prava u Republici Hrvatskoj, ista se neće mijenjati, zaključeno je na sastanku ministra hrvatskih branitelja s izaslanstvom Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Na sastanku, koji je održan u srijedu u Zagrebu, razgovaralo se o rješavanju statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Republike Hrvatske, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Nakon argumentirane i temeljite rasprave po svim pitanjima, vezano za branitelje i ostvarivanje njihovih prava u Republici Hrvatskoj, zauzet je načelan stav o mogućnostima reguliranja prava pripadnika HVO i prava članova obitelji pripadnika HVO.

Zaključeno je da se braniteljima pripadnicima HVO koji su do sada ostvarili prava, ista neće mijenjati.

Izaslanstvo HNS-a zahvalilo je ministru hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na do sada učinjenom naporu u svezi iznalaženje rješenja da se prava branitelja pripadnika HVO-a riješe.

O svim otvorenim pitanjima zajednički će aktivno raditi predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i predstavnici branitelja HVO-a iz BiH, navodi se u priopćenju.
(preuzeto sa :http://www.pogled.ba/clanak/prava-pripadnika-hvo-a-stecena-u-hrvatskoj-nece-se-mijenjati/110282)

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.