Predsjednik Herceg s predsjedništvom HVIDRA-e grada Mostara

47

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je Miru Šunjića, Petra Golemca i Andru Perića, predsjednika i dopredsjednike Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Grada Mostara.

Predsjedništvo HVIDRA-e zahvalilo je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ na svemu što čine za braniteljsku populaciju. Istaknuli su kako ih ohrabruje spremnost predsjednika Hercega da intenzivno sudjeluje u traženju rješenja na sva pitanja koja opterećuju braniteljsku populaciju. Uz zahvalu na svemu što je učinjeno i što se planira, izražena je posebna zahvala i na potpori u organiziranju uspješno održanoga XXII. Međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu ”HVIDRA Mostar 2016. godine’.

Razgovarano je, također, o problemima braniteljske  populacije, a na poseban način o izradi novog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Predsjednik Herceg kazao je kako su pitanja braniteljske populacije u vrhu prioriteta u radu Vlade. Dodao je i to kako se o braniteljskoj populaciji skrbi kroz redovito financiranje različitih projekata među kojima je istaknuo obilježavanje značajnih datuma, potporu braniteljskim zadrugama, nabavu ortopedskih pomagala, potporu stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje.

Također je kazao kako je u Proračunu za ovu godinu prvi put planirano 200.000 KM za potporu pri zapošljavanju djece poginulih branitelja, što će – uz sredstva koja će za tu nakanu izdvojiti Služba za zapošljavanje – značajno pridonijeti njihovom lakšem zapošljavanju. Izražavajući osobnu, ali i spremnost Vlade na zaštiti digniteta branitelja i braniteljske populacije općenito, predsjednik Herceg podsjetio je na to kako je u ovogodišnjem Proračunu osigurano 50.000 KM za rad Zaklade za pružanje pravne pomoći braniteljima.

Na kraju sastanka, izražena je obostrana želja za nastavkom i unapređenjem zajedničke suradnje u svim pitanjima koja su od interesa za branitelje u Mostaru i HNŽ.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.