Predsjednik Mostarske Hvidre u svečanoj i radnoj posjeti općinama Bogdanovci i Vukovar

44

Protekli tjedan u naše prostorije Mostarake Hvidre dospio je poziv od načelnika općine Bogdanovci Marka Baruna, gdje poziva izaslanstvo Mostarske Hvidre da dođu na 7. malonogometni turnir te da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. Prenosimo u cijelosti ovaj poziv.

Poštovani, Bogdanovci vrata Vukovara, selo sa tadašnjih 1.113 stanovnika u Domovinskom ratu bila su jedina veza Vukovara sa svijetom, a bio je to “kukuruzni put” prema Vinkovcima. Bogdanovci su ostali jedina oaza u vukovarskoj općini koja je pružala otpor te nakon više mjesečnoj hrabroj obrani u kojoj su sudjelovali mještani, pripadnici policije, Zbora narodne garde te i HOS – a Bogdanovci, popustilo je pred agresorom i palo 10. Studenog 1991. te nedugo zatim i sam Vukovar. Najveću žrtvu odnijelo je 130 života od toga 89 mještana.
U suradnji sa lokalnim nogometnim klubom “Croatia”Bogdanovci već tradicionalno održavamo malonogometni turnir kojim želimo potaknuti šport u Općini Bogdanovci te izvan nju. Već 7 godina uspješno radimo na ovome događaju koji je postao tradicija i mjesto koje puno znači lokalnoj zajednici. Sport kroz koji često pokazujemo svoju ljubav prema domovini želimo približiti i od nas na zajedništvo kroz natjecateljski duh. Stoji u poruci načelnika Marka Baruna. Protekli vikend predsjednik Šunjić se odazvao pozivu i boravio na ovom sportskom događaju,srdačno se zahvalio na pozivu, uručio dar od  Mostarske Hvidre, potom obišao grad heroj Vukovar i sastao se sa predstavnicima tamošnje Hvidre.
Ostavi odgovor

Your email address will not be published.