Predstavljamo novog ministra obrane RH,Maria Banožića

60

 

Mario Banožić, dosadašnji ministar državne imovine, je novi ministar obrane RH.

Nakon što se odustalo od spajanja resora obrane i branitelja zbog pritiska unutar HDZ-a, jer su neki visokopozicionirani HDZ-ovci, kako doznajemo, argumentirali da ne bi bilo pametno zamjeriti se braniteljima nakon što će predstavnik SDSS-a postati potpredsjednik Vlade, definitivno je odlučeno da će ministar hrvatskih branitelja ostati Tomo Medved, ali da će preuzeti i potpredsjedničko mjesto u Vladi za nacionalnu sigurnost, odnosno bit će drugi čovjek u Vladi.

Budući da je pozicija ministra obrane ostala prazna nakon što je Damir Krstičević dao ostavku, a da Andrej Plenković i dalje želi Banožića u Vladi, on se nametnuo kao kandidat za tu poziciju, iako to nije konačna odluka i nailazi na kritike u stranci, posebno od HDZ-ovih branitelja, piše Jutarnji list.

Mario Banožić rođen je 10. ožujka 1979. godine u Vinkovcima. U poduzeću Santini zaposlio se 2003. kao komercijalist za uvoz i izvoz. Godinu dana kasnije zapošljava se kao generalni direktor u tvrtki Son-Ugo-Cor. Obnašao je dužnost voditelja odsjeka za turizam Vukovarsko-srijemske županije, godinu dana kasnije počeo je raditi kao asistent na Veleučilištu Lavoslav Ružička.

Krajem 2017. godine imenovan je predstojnikom Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a prije je bio pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

Član je Središnjeg odbora stranke i člana Središnjeg odbora Akademske zajednice HDZ-a ‘dr. Ante Starčević’.

Iz njegove je imovinske kartice vidljivo da ima prijavljeno prebivalište u Vinkovcima te prima plaću od 18.857 kuna neto. U braku je, a on i supruga podigli su kredit u iznosu od 105.000 kuna svako od njih. Mjesečna rata iznosi 960 kuna. Također, ministar otplaćuje i kredit od 15.000 eura.

U vlasništvu ima stan od 81,97 kvadrata u Vinkovcima. Vozi automobil Hyundai Tucson 2.0 iz 2008. te Nissan Terraneo.

Predsjednik je udruge Cromar – Hrvatske udruge za marketing, član je Izvršnog odbora Lovačkog društva Sloga Vinkovci te član Lovačkog društva Vinkovci.

Interes javnosti Banožić je privukao i drastičnom transformacijom i promjenom imidža. U medijima se pojavila i informacija kako je u srednjoj školi svakog ljeta završio na popravnom ispitu.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.