Predstavljena knjiga u Mostaru„Hrvatski generali i admirali 1991. – 1999.“

17

Sinoć je u hotelu Mostar poslije završenog Okrugloga stola na temu ”HVO zakonska regulativa u RH” održana promocija knjige ”Hrvatski generali i admirali 1991.-1999.”

U knjizi je predstavljen život i ratni put 108 hrvatskih generala i admirala od početka Domovinskog rata do 1999.

Knjigu su,uz autora Krešića predstavili; ravnatelj Hrvatskoga dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž, predsjednik  Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Vladimir Šoljić,umirovljeni general pukovnik Hrvatske vojske Krešimir Ćosić i na kraju jedan od utemeljitelja Hrvatskog generalskog zbora, umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Knjiga po kojoj se pravi i Leksikon govori o generalskim i admiralskim biografijama, akcijama, odličjima, najodgovornijim dužnostima i podacima o tome koje su škole završili i što je zanimljivo, zato što se govorilo da su to neškolovani ljudi, a 85% njih je u Domovinskom ratu imalo završen fakultet. Probali smo poštivati osnovne kriterije za sve generale kako bi bili prikazani na jednak način. Nismo ulazili u velike zasluge ili mane. Neka to povjesničari izučavaju i dodjeljuju ta prava“, rekao je Krešić.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.