Slovenija završila na Europskom sudu zbog zabrane Thompsonova koncerta u Mariboru

158

Sve se vraća, sve se plaća: Zbog Thompsona i zabrane njegovog koncerta u Mariboru, Slovenija na Europskom sudu!“, naslov je na slovenskom portalu pozareport.si, kojeg potpisuje utjecajni novinar Bojan Požar.

On je uvjeren da će sve završiti tako što će kaznu platiti slovenski porezni obveznici, pa smatra da zbog toga treba odstupiti ministrica Ksenija Klampfer, koja je 2017. godine kao načelnica potpisala zabranu.

Još se sjećate nezapamćene histerije i najvjerojatnije nezakonite zabrane mariborskog koncerta hrvatskog glazbenika Marka Perkovića Thompsona?!

Bilo je to 17. svibnja, a Thompsonov koncert, koji je bio unaprijed rasprodan, zabranila je tadašnja vladajuća garnitura bivšega premijera Mire Cerara i političke stranke SMC (Stranka modernog centra)”, piše novinar navodeći i da je značajnu ulogu uoči zabrane odigrao je i lokalni časopis Večer.

Organizator Thompsonovog koncerta, Milan Trol, zbog te je odluke uložio žalbu na mariborskom upravnom sudu, ali taj postupak stoji već dvije godine iako bi, navodi novinar Požar, prema odredbama europske konvencije o ljudskim pravima sud morao pitanje kredibilnosti zabranjenih događaja riješiti odmah.

Nakon što Krol nije dobio od sudskih tijela u Sloveniji, u veljači ove godine obratio se Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Kako Požar otkriva, za sada je – uspio. Naime, europski suci njegovu su žalbu primili i predali je na daljnje razmatranje.

E, pa sad u Europi počinje priča o tome, je li zabrana Thompsonovog koncerta u Sloveniji bila u skladu sa zakonima, a za državljanina Trola, koji nije političar, nego velik poklonik i ljubitelj dobre glazbe, nastavlja se tužna priča o tome, kako državljanin tuži vlastitu državu, jer voli glazbu!“, piše Bojan Požar.

Nakon ove tužbe pred Europskim sudom za ljudska prava mogao bi se naći i grad Pula, kao i Sarajevo.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.