Soldo za Pogled.ba: Nakon dva mjeseca zastoja, branitelji ponovo mogu koristiti svoja prava

116

Mnogo toga je za vrijeme pandemije koronavirusa suspendirano, pa i prava branitelja. Zadnja dva mjeseca rad Ministarstva za prava branitelja HNŽ je bio usporen zbog novonastale situacije, a ministar Oliver Soldo za Pogled.ba kaže kako će ona uskoro biti vraćena, odnosno, Ministarstvo će uskoro početi s radom u punom kapacitetu.

-Nije bilo suspenzije prava, ali provedba je bila usporena jer mnoga od njih uopće nije bilo moguće provesti zbog mjera koje su uvedene za vrijeme pandemije koronavirusa. Danas, nakon dva mjeseca, mogu reći kako Ministarstvo za prava branitelja počinje raditi u punom kapacitetu, te kako branitelji mogu koristiti prava koja im zakon daje – rekao je Soldo za Pogled.ba.

Dodao je kako se čeka rebalans proračuna HNŽ kako bi se krenulo u potpunu implementaciju rada i programa za ovu godinu.

-Tu mislim na prava koja brantelji imaju kada je u pitanju očuvanje zdravlja branitelja i pomoć za njihovo liječenje. Drugi važan dio priče je samozapošljavanje branitelja, odnosno, pitanje OPG-ova i zadruga. Već godinama provodimo i podržavamo te projekte i očekujemo kako će tako biti i ove godine. Odmah nakon usvajanja rebalansa proračuna krećemo s pojačanim tempom rada kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme i osigurali braniteljima da mogu koristiti sva prava koja im pripadaju – ističe Soldo.

Još uvijek nije poznato hoće li situacija sa koronavirusom uticati na iznos sredstava koja se osiguravaju za braniteljsku populaciju, ali Soldo ističe kako je aktualna Vlada HNŽ dokazala kako ima sluha za probleme i pitanja branitelja, te je uvjeren kako će praksa iz prethodnih godina biti nastavljena i ove godine, unatoč svim novonastalim problemima

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.