U Mostaru svečano obilježen Dan hrvatskih ratnih vojnih invalida

48

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru u srijedu 30. svibnja obilježen je Dan hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Zapaljene svijeće i vijence položili su članovi Izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i domaćini iz HVIDRA-e Grada Mostara te HVIDRA iz Omiša. Don Luka Pavlović predvodio je molitvu za sve poginule hrvatske branitelje i preminule članove Udruge.

Ovom prigodom član Predsjedništva HVIDRA-e Željko Mikulić kazao je kako se danas, 30. svibnja, obilježavaju važne obljetnice kao što su Dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Mostara, Dan branitelja Grada Zagreba, te 24 godine postojanja i aktivnog rada udruge HVIDRA Mostar koja trenutno broji oko 500 članova.

Mikulić je naglasio kako im je zadaća ne zaboraviti sve one koji su ih trajno zadužili dajući svoj život i dijelove tijela za slobodu hrvatskog naroda.

– S ponosom i dubokim poštovanjem sjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članova naše Udruge. Naš rad vidljiv je i prepoznat u lokalnoj zajednici Grada Mostara i Hercegovine – istaknuo je Mikulić te se zahvalio hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću na potpori koju pruža njihovoj Udruzi, kao i na iskazanom senzibilitetu za probleme stradalničke populacije.

Predsjednik HVIDRA-e Mostar Miro Šunjić poručio je kako se oni danas prisjećaju svih onih što su dali i život i dijelove svoga tijela te onih koji su poslije 1996. preminuli, od invalida do dragovoljaca.

– Invalidi Domovinskog rata u našoj Udruzi mogu pronaći adekvatne pravne informacije i pomoć za liječenje. Ova medicinska revizija traje već nekih pet godina, a mi radimo maksimalno na zaštiti svih hrvatskih ratnih invalida i stradalnika –  istaknuo je Šunjić.

Današnjem obilježavanju Dana ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Herceg-Bosne nazočili su brojni predstavnici političkog, gospodarskog i kulturnog života BiH, među kojima i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.