U organizaciji Hvidre grada Mostara predstavljena monografija 25. godina božićnog malonogometnog turnira

40

Danas je u Hrvatskome domu Hercega Stjepana Kosače predstavljena monografija 25. godina božićnog malonogometnog turnira u organizaciji Hvidre grada Mostara. Predstavljanju monografije nazočilo je visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović, visoki pokrovitelj božićnih malonogometnih turnira. Predsjednik Čović prati rad HVIDRE Grada Mostara svih ovih 25. godina koji su utkani u monografiju.

„Iskrene čestitke vama koji ste danas predstavili Monografiju, osobito autoru profesoru Jovanoviću. Profesor nije prvi put uz ovakve projekte, znamo svi da je ostavio puno sličnih projekata nama Hrvatima u Bosni i Hercegovini, stoga zamolba, da ustraje, i dalje radi slične projekte koji su preznačajni za sve nas“, kazao je na početku svoga obraćanja predsjednik Čović, istaknuvši kako je bogato i lijepo opremljen monografski materijal povezao sve ljude.

„Što sve znači sport za grad Mostar, što sve znači HVIDRA, ne treba o tome puno govoriti do toga da je ovo davno preraslo malonogometnu aktivnost i ovo što radite u posljednje vrijeme s mladima i djecom, uveliko uveže cijelu Hercegovinu i dobar dio Republike Hrvatske da budemo zajedno par mjeseci ovdje u Mostaru i da veličamo  ono što je najvrijednije danas kod mladih ljudi, sport. Vama iz HVIDRE uz koje smo bili 25. godina, uvjeravam vas bit ćemo i narednih 25., ili koliko god bude potrebno, bez obzira koje političke opcije budu, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) je i kroz rat provodila sve što je trebalo u zaštiti hrvatskog  naroda, a danas kroz Hrvatski narodni sabor želimo ohrabriti sve vaše projekte, kako u organizaciji sportskih aktivnosti, tako i sve ono što je vama potrebno“, istaknuo je dr. Čović.

Uz čestike na predstavljanju Monografije, predsjednik Čović je ohrabrio vodstvo HVIDRE kako će u svim budućim projektima imati punu logističku potporu, ne samo grada Mostara, Vlade ove županije i gradonačelnika i načelnika nego i dužnosnika viših razina vlasti za sve ovakve projekte.

Na predstavljanu Monografije, nazočnima su se obratili predsjednik Hvidre grada Mostara Darko Drmać, urednik monografije, Željko Mikulić, recezenti Marin Ćorluka i Darko Juka te autor Marinko Jovanović. Dopredsjednik Hvidre grada Mostara i predsjednik odbora za izradu monografije Miro Šunjić uručio je prigodan pokal uz znak zahvalnosti za nesebičan doprinos i suradnju za sve godine Zajedništva od 1995. do danas visokom pokrovitelju turnira, predsjedniku dr. Draganu Čoviću.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.