Udruga 2. gardijske brigade “Gromovi” u posjeti Mostaru

43

Obilazeći južno bojište u Domovinskom ratu od Dubrovnika do Livna  ratni veterani i obitelji poginulih branitelja iz Udruge 2. Gardijske Brigade Gromovi posjetili su grad Mostar i boravili u Udruzi Hvidra kao i u ministarstvu za pitanja branitelja HNŽ Mostar.Ministar Oliver Soldo i predsjednik Udruge Hvidra Miro Šunjić sa suradnicima dočekali su ratne veterane iz Udruge 2. gbr Gromovi predvođeni predsjednikom Udruge umirovljenim pukovnikom Ivanom Krupecom. U srdačnom dočeku i gostoprimstvu, izaslanstva su obišla prostorije Hvidre.

Boravili su u  ministarstvu branitelja gdje se razgovaralo o djelovanju i suradnji unutar udruga i ministarstva, kako je ministar Soldo naglasio udrugu smatra institucijom jer je ona jedina stožer istine i da moramo biti ponosni na ratni period bez obzira koliko je ovdje ta istina zamagljena.

Predsjednik umirovljeni pukovnik Ivan Krupec se zahvalio na dobrodošlici i predstavio Udrugu te dodao kako je Udruga nastala 15.svibnja 1991 godine od djelatnika specijalne policije,a kroz 2. brigadu je prošlo 9700 branitelja, od toga 205 poginulih,3 nestala i 1400 ranjenih.Napravljena je i monografija Udruge  koja nosi naslov Gromovi, Grb Udruge je stisnuta šaka koja sibolizira zajedništvo i da to zajedništvo djelimo. Obišli su skoro sva ratišta a ova misija je upravo to da se obiđu sva mjesta sjećanja i odaju počast za sve poginule pripadnike 2. g.b.r. Gromovi. Na trgu hrvatskih branitelja ispred spomenika položen je vijenac i upaljene svijeće za sve poginule i netale branitelje. Molitvu je predvodio don Davor Berezovski, a na kraju  je uslijedio domjenak , prisjećanje uspomena i druženje ratnih veterana ,članova obitelji poginulih i nestalih branitelja,kojih je iz republike Hrvatske ovog puta došlo njih 136.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.