Vlada pokrovitelj međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu ”Hvidra Mostar 2017. godine”

69

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas Miru Šunjića, Petra Golemca i Marija Sušca, predsjednika i dopredsjednike Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Grada Mostara.

Predsjedništvo HVIDRA-e zahvalilo je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ na svemu što čine za braniteljsku populaciju, istaknuvši kako ih ohrabruje spremnost predsjednika Hercega da intenzivno sudjeluje u traženju rješenja za sva pitanja koja opterećuju braniteljsku populaciju. Posebnu zahvalnost izrazili su na dosadašnjoj potpori pri organiziranju Međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu, uputivši poziv Vladi da ove godine bude pokrovitelj  turnira ”HVIDRA Mostar 2017. godine”.

Izaslanstvo HVIDRA-e predsjednika Hercega upoznalo je o problemima braniteljske  populacije, te o obvezama koje proizlaze iz Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ističući poteškoće s kojima se suočavaju osobito pri zapošljavanju, ali i pri ostvarivanju drugih prava iz spomenutog Zakona.

”Branitelji, osobito stradalnici,  zaslužuju naše poštovanje i zato često ističem kako  ne smije postojati niti jedan razlog da se u potpunosti ne ispoštivaju prava  i obveze  koje  proizlaze iz Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji”, istaknuo je predsjednik Herceg, dodavši i to kako Vlada HNŽ skrbi o braniteljskoj populaciji putem Ministarstva za pitanja branitelja kroz redovito financiranje različitih projekata, među kojima je istaknuo obilježavanje značajnih datuma, potporu braniteljskim zadrugama, nabavu ortopedskih pomagala, potporu stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje, naglasivši kako je uz navedeno u Proračunu za ovu godinu Vlada dodatno izdvojila 200.000,00 KM za potporu pri zapošljavanju djece poginulih branitelja.

Na kraju posjeta, predsjednik Herceg dao je punu potporu svim aktivnostima HVIDRA-e Grada Mostara, te sa zadovoljstvom prihvatio poziv da Vlada HNŽ bude pokrovitelj Međunarodnog Božićnog turnira u malom nogometu ”HVIDRA Mostar 2017. godine”.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.