(Foto)Izaslanstvo Hvidre Mostar u trodnevnoj posjeti u Vukovarsko-srijemskoj županiji

40


Na poziv prijatelja iz Bogdanovaca, prošireno izaslanstvo Hvidre Mostar boravilo u uzvratnoj posjeti ovoj županiji i nazočili godišnjoj proslavi, Plavo-bijeloj noći koje tradicionalno organizira NK Croatia Bogdanovci.

Uz domaćine na svečanoj večeri bili su prisutni gradonačelnik Stoca, Stjepan Bošković sa suradnicima, izaslanstvo mladeži HDZ BiH Mostar i pripadnici Mostarske Hvidre sa prijateljima. Plavo bijela noć je protekla u odličnoj atmosferi uz konzumiranje slavonskih delicija, bogatu tombolu, glazbu uživo i odlično raspoloženje prisutnih.


Subota, prije podne se odvojilo vremena u obilasku značajnijih mjesta i mjesta stradanja hrvatskih vojnika i civila u Domovinskom ratu. Najprije se obišlo Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Ovčara – Spomen-dom i Masovna grobnica, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991,te Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva.


Potom se otišlo, u pratnji predsjednika kluba NK Croatia, gosp. Gorana Samardžića, kojemu se ovom prigodom najsrdačnije zahvaljujemo, do Borova naselja i Trpinjske ceste gdje se posjetio
Spomen dom hrvatskih branitelja izgrađen na mjestu nekadašnje pošte u kojoj je 1991. godine bilo zapovjedništvo ovog dijela grada.
Ispred spomen doma je tenk kao znak sile koju su slomili hrabri branitelji, te bista Blage Zadre koji je neupitni junak Domovinskoga rata, a borio se i vodio branitelje upravo na ovom području Vukovara.
Autor Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti je zagrebački kipar Miljenko Romić.


U podnevnim satima se otišlo na dogovoreni ručak a na poziv gosp. Stanislava Raguža vlasnika tvrtke “Vinkoprom” podrijetlom Hercegovac.
Poslije ručka se uspjelo otići u obližnje mjesto Cerić gdje se igrala prijateljska nogometna utakmica između NK Mladost i NK Croatia Bogdanovci.
Na samom kraju ovog trodnevnog boravka, možemo samo zaključi da su se
domaćini iskazali gostoprimstvom i zajedništvom a mi iz Mostara jedva čekamo uzvratiti prijateljsku posjetu.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.