Hvidra Mostar na Misi zadušnici za poginule na Vrdima

39

Danas je u mjestu Vrdi iznad Mostara služena sveta misa za poginule hrvatske branitelje u povodu 26. obljetnice njihovog stradavanja za slobodu hrvatskog naroda i naše Domovine.

Brojni članovi naše udruge,obitelji poginulih,hrvatski dužnosnici, prijatelji,suborci i mnogobrojni mještani su nazočili na misi zadušnici koju je predvodio dr.fra Miljenko Šteko provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja B.D.M. u Mostaru.

Izaslanstvo naše udruge je položilo vijenac ispred spomenika i upalilo svijeće za pokoj njihovih duša.

Hrvatske položaje u ratu na ovom rejonu su branili junaci iz Gruda, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Konjica… Odlučujuća bitka između tzv. Armije BiH potpomognute ratnicima s Bliskog Istoka i HVO-a zametnula se na blagdan svetog Franje i dan poslije. Tzv. ABiH razbila se kao mjehur od sapunice na crti HVO u zoni odgovornosti grudske brigade Viteza Ranka Bobana. Hrvatske snage imale su osamnaest poginulih i nekoliko teže ozlijeđenih. Iz brigade Vitez Ranko Boban poginuli su Damir Logara, Vice Paradžik, Goran Spajić, Miro Spajić, Nediljko Barić, Gordan Milićević i Davor Šimić, iz HVO-a Tomislavgrad Stjepan Šapina, iz HVO-a Široki Brijeg, Damira Anića iz HVO-a Konjic, Denisa Jozića i drugih velikana.

Neka im je laka Hrvatska zemlja.

Članovi naše udruge su ostatak dana proveli u druženju,prisjećanju na te ratne godine i razgledavanju ovog prelijepoga mjesta na obroncima Čabulje.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.