Hvidra Mostar na obilježavanju 33. obljetnice 2. gardijske brigade Gromovi

292

Jučer 18. svibnja izaslanstvo mostarske Hvidre predvođeno predsjednikom Drmaćem, na poziv, boravilo je u Dugoj Resi na obilježavanju 33. obljetnice 2. gardijske brigade Gromovi. Članovi Hvidre Mostar iskoristili su priliku susresti se i porazgovarati sa podpredsjednikom Vlade i ministrom obrane RH, Ivanom Anušićem te načelnikom glavnog stožera OS RH, general-pukovnikom Tihomirom Kundidom.

Geslo 2. gardijske brigade “Jednom Grom – zauvijek Grom” sinonim je snage i hrabrosti pripadnika Gromova koji su se pokazali u oslobodilačkim operacijama u Domovinskom ratu.

Ovom prigodom, ministar je čestitao pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi 33. obljetnicu osnutka prisjetivši se 205 poginulih i tri nestala pripadnika brigade, koji su dali neizmjeran doprinos za slobodu hrvatskog naroda u svim dijelovima Republike Hrvatske.

“Ime koje nosite ‘Jednom grom – zauvijek grom’ sinonim je snage i hrabrosti koju ste pokazali u oslobodilačkim operacijama u Domovinskom ratu, od Banovine i Korduna, hrvatskog juga gdje ste sudjelovali u deblokadi, grada Dubrovnika, vojno-redarstvenim operacijama Maslenica i Bljesak te završnih operacija Hrvatske vojske u kojima ste dali nemjerljiv doprinos u oslobađanju okupiranih područja”, podsjetio je ministar Anušić.

Komentari su zatvoreni