Navik on živi ki zgine pošteno: Tihomir Tiho Mišić

50

Dana 16. svibnja 2024. godine navršavaju se 32. godina otkako je na oltar Domovine svoj život položio brigadir TIHOMIR-TIHO MIŠIĆ, zapovjednik IV. bojne HVO-a Općinskog stožera Mostar i jedan od organizatora obrane Mostara i doline Neretve u Domovinskom ratu.

U Spomenici poginulim i nestalim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane HRHB stoji da je Tiho rođen 25. lipnja 1958. u Ljutomu Docu, gdje je i pokopan 17. svibnja 1992. godine. Završio je srednju školu, radio kao ugostitelj, oženio se i stekao obitelj. Pristupio je HVO-u 18. rujna 1991. godine, zapovijedao Četvrtom bojnom s činom bojnika, a posthumno je promaknut u čin brigadira. Odlikovan je Spomenicom Domovinskoga rata i Redom Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana, s pozlaćenim pleterom. Hrabrošću i karizmom ušao je legendu, opjevan je u pjesmama Art forces banda HVO-a, a danas mostarski gradski trg na Balinovcu nosi njegovo ime.

Dragi Tiho, prerana Te smrt otrgla iz naših redova, a nama je ostalo da s ponosom i neskrivenim divljenjem čuvamo uspomenu na Tebe, i s poštovanjem da Te se sjećamo.

Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Komentari su zatvoreni