Na Buni obilježena 28. obljetnica „Lipanjskih zora“

35

Danas 14. lipnja 2020. svečano je obilježena 28.obljetnica oslobođenja Bune u sklopu manifestacije Lipanjske zore.

Otkrivena su dva nova spomenika u Aleji kockica na Spomen parku Buna Spomen kockica poginulim pripadnicima brigade Knez Domagoj Čapljina s 14 poginulih branitelja i Spomen kockica za 6 hrvatskih vitezova iz drugih krajeva, a koji su dali svoj doprinos u obrani Bune i južnih prostora. Nakon svete mise pristupilo se polaganju vijenaca i samom činu otkrivanja spomenika.

Danas otkrivenim Spomen obilježjima prisjećamo se njih, ali ostaje naša obveza da se prisjetimo svih postrojbi koje su boravile na Bunjskom bojištu i da se Aleja kockica na Spomen parku Buna, s imenima postrojbi i poginulih branitelja upotpuni u povijesni grb, za koji se uvijek krvarilo kroz povijest, “za krst časni i slobodu zlatnu”.

Izaslanstvo IV. gardijske brigade HV-a zajedno s pripadnicima II. samostalne satnije HVO-a Buna položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima IV. gardijske brigade HV-a Petru Ćuku, Edi Vidakoviću i Zlatku Spajiću.

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i izaslanstvo oružanih snaga BiH položili su vijence i zapalili svijeće na Spomen parku na Buni.

Nakon završetka programa na Spomen parku na Buni, upriličen je svečani mimohod s ratnim stjegovima do Doma kulture na Buni gdje se nastavilo druženje u osvježenje i uz prigodan film o Hrvatskom vijeću obrane.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.