Neviđena brutalnost policajaca

44

Svjedoci smo torture koja podsjeća iz ratnih sukoba a koje su se provodile na zarobljenim logorašima u logoru 4.osnovna škola, takvih je sigurno bilo i po drugim kazamatima. Ovaj slučaj sa mladićem Slavenom Blaževićem kojega su brutalno premlatili dvojica mostarskih policajaca bošnjačke nacionalnosti(Penava i Vrače) za svaku je osudu i zgražanje.
Mi, ratni vojni invalidi naj oštrije osuđujemo postupak od strane policajaca koji su osramotili sebe i sve ostale časne kolege. Žalosti činjenica da je premlaćenom mladiću otac zvijerski ubijen u ratnom zločinu u Trusini, a po svim pravilima zaslužuje poštovanje i zaštitu sustava, a nikako ovakvo maltretiranje i poniženje.
Bahatost, samovolja i kršenje zakona spomenute dvojice, u krajnjem slučaju nalaže otpust s posla i kaznu koju su zaslužili. Zahvaljujemo se novom gradonačelniku dr. Mariu Kordiću na primjerenoj reakciji o spomenutom događaju.Naše članstvo je bilo mišljenja da je vrijeme totalitarnih policajaca prošlo vrijeme, međutim kako vidimo ovo se sada ponavlja našoj djeci. Na snimci koju smo pogledali, spomenuti dvojac prije djeluju kao kakvi dileri ili utjerivači dugova a ne kao revnosni policajci koji će zaštititi građane i uspostavljati javni mir i red u gradu. Možda sutra, ne daj Bože ovako budu postupali i za Ne vezanje pojasa u automobilu.Tko zna! Zašto dotični policajci ne odu u stari grad i zatvore neku kafanu kada su tako odvažni i hrabri, a Ne, tamo ne smiju primaknuti objektima koje drže lokalni šerifi,kao da je 1992 godina a ne 2021.Kada se već provodi zakon zašto su nogostupi puni automobila na lijevoj obali,zašto su pješačke zone prepune automobila.Zašto je preko 95% prekršajnih naloga napisano na zapadnoj strani grada kada je već grad jedinstven i zajednička policija u gradu.
Gospodo, gdje je tu pravda! Gospodo zašto! Dali da čekamo da padne nedužna žrtva, pa da se tek onda reagira. Vrijeme je već odavno odmaklo, treba da se u službu uvedu časni, ne korumpirani, mladi i stručni policajci.
Hvidra Mostar još jednom oštro osuđuje ovaj necivilizirani čin jer svojim djelovanjem podsjeća na ne tako davna ratna vremena. Mladom gospodinu Blaževiću želimo brz oporavak a izvršiocima ovog nedjela primjerenu kaznu.
Hvidra Mostar

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.