Objavljen javni natječaj za financiranje projekata od interesa za Hrvate u BiH

45

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavilo je Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i drugih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu.

Na Javni natječaj se mogu prijaviti pravne osobe koje su registrirane i djeluju najmanje dvije godine u Bosni i Hercegovini, zaključno s danom objave Javnog natječaja, i to za programe i projekte koji zadovoljavaju opće i javne potrebe Hrvata u Bosni i Hercegovini. Riječ je, uz ostalo, o infrastrukturnim projektima koji su usmjereni na stvaranje preduvjeta za održivi povratak i opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

 

Pored toga, natječaj se odnosi i na izgradnju, obnovu i opremanje ustanova kulture te zaštitu i obnovu spomenika kulture, kao i podršku najznačajnijim kulturnim manifestacijama, te izgradnju, obnovu i opremanje obrazovnih ustanova i zdravstvenih i socijalnih ustanova. Kako se navodi u pozivu, “povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune jednakopravnosti strateški je interes Republike Hrvatske”.

 

Prednost u dobivanju financijske potpore imat će programi i projekti koji će proizvoditi dugoročnije učinke za opstojnost hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, potom programi i projekti koji se provode u partnerstvu s pravnim osobama iz Republike Hrvatske u smislu prekogranične suradnje, programi i projekti koje financijski podupire lokalna zajednica, programi i projekti koji uključuju opstojnost i stabilnost ustanova te stvaranje i očuvanje radnih mjesta, kao i programi i projekti kod kojih je vidljiva jasna provedivost i održivost. Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je 30 dana od dana objave Javnog natječaja na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i traje zaključno do 13. svibnja 2021. godine.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.