Obilježen Dan ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Herceg-Bosne

49

U Mostaru je danas obilježen Dan ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Herceg-Bosne. Na Trgu hrvatskih velikana (ispred Kosače) položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule.

Današnjoj obljetnici prisustvovali su brojni uglednici iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života BiH, među kojima i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Ispred HVIDR-e Mostara prisutnima se obratio Željko Mikulić, član Predsjedništva.

“Ovom prigodom od srca se u ime Udruge želimo zahvaliti Odjelu za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH što smo Dan Hrvatskog vijeća odbrane i što ćemo središnju, obljetničku svečanost Lipanjskih zora dočekati uz završen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana. Naša zahvala ide i hrvatskom članu Predsjedništva dr. Draganu Čoviću za potporu radu naše Udruge svih dosadašnjih godina i iskazanom senzibilitetu za probleme stradalničke populacije.

Na koncu želimo poručiti kako je naša sveta zadaća ne zaboraviti sve one koji su nas trajno zadužili, dajući za slobodu hrvatskog naroda i čovjeka, svoje živote i dijelove tijela.

Pozivam Vas da se odazovete velikom skupu potpore Hrvatskim uznisima u Den Haagu, te svim nepravedeno optuženim i osuđenim hrvatskim braniteljima HVO-a, koji će održati u četvrtak 08. lipnja od 20.00 sati na stadionu HŠK Zrinjski”, kazao je između ostalog Mikulić.

Izvor: Pogled.ba

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.