ODRŽAN SASTANAK S PREDSTAVNICIMA BRANITELJSKIH UDRUGA HVO

48

Oliver Soldo ministar za pitanja branitelja održao sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga HVO-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim pitanjima i problemima braniteljske populacije kao i pripremama za obilježavanje nadolazeće 25. Obljetnice operacije Lipanjskih zora.

Operacijom Lipanjske zore, koja je trajala od 7. do 26. lipnja, oslobođen je grad Mostar i dolina Neretve od okupatora. HVO je, nakon što je 29. travnja 1992. godine dobio ovlasti od Predsjedništva BiH da obrani i oslobodi grad Mostar, u vrlo kratkom periodu zaustavio napredovanje agresorskih snaga, konsolidirao i učvrstio obranu i oslobodio grad Mostar, cijelu dolinu Neretve, dubravski plato i veći dio općine Stolac nakon čega je uspostavljena crta razdvajanja koja je do kraja rata ostala nepromijenjena. Ministar Soldo je pozvao da se nadolazeća obljetnica proslavi jedinstveno, u miru i dostojanstvu u počast svim braniteljima koji su stradali prilikom izvođenja ove vojne operacije.

Sastanku su nazočili i predstavnici udruge Hrvatsko srce nade-Mostar, koji su informirali o tijeku priprema za koncert potpore Haškim uznicima kao i svim nepravedno optuženim i osuđenim hrvatskim braniteljima HVO-a, koji udruga organizira.

Ministar Soldo je pozvao da i ovaj skup potpore Haškim uznicima, kao i onima koji trpe posljedice više političkih a ne kaznenih procesa od strane onih koji žele staviti kolektivnu krivnju jednom narodu, održi dostojanstveno iskazivanjem domoljublja i ljubavi prema hrvatskim braniteljima, vrijednostima Domovinskog rata, te istaknuo da se ne nasjeda na provokacije koje se pojavljuju u javnosti a odnose se na ovaj događaj.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.