Pogledajte ponedeljkom na HRT-u seriju’NESTALI’

49

Ponedjeljkom navečer na HRT-u nema više ‘Generala’. Zamijenila ga je serija ‘Nestali’, koja kroz četiri epizode donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice.

Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić. U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan.

Društvene mreže su, kao i kad se emitirao ‘General’, bile prepune komentara. Mnogi su novu HRT-ovu seriju uspoređivali s Vrdoljakovim Generalom.

– Izgleda obećavajuće.Ovo se gleda s guštom, dok je General bio negledljiv i bizaran – bio je komentar u prvim minutama emitiranja serije.

 

– U prvih 10 minuta, jedna rečenica, dvojica mrtvih i veoma napeta situacija. Djeluje veoma ozbiljno i obećavajuća serija – kaže gledatelj.

HRT-ova serija ‘Nestali’ progovara o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu postali su svjesni važnosti prijateljstva, žrtvovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Serija je u potpunosti snimljena u eksterijerima, na osamdesetak lokacija u Zadarskoj županiji. Snimanje je trajalo od 17. svibnja do 28. lipnja 2019. godine.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.