Uskoro će u Registru branitelja stajati tko je bio u logistici, a tko u rovu

42

Nakon što je u listopadu prošle godine na internet-stranici Federalnog ministarstva za braniteljska pitanja objavljen Jedinstveni registar boraca, u kojem se vidi koliko su pripadnici Armije RBiH, HVO-a i MUP-a RBiH bili u oružanim snagama, do 20. veljače, kako je za „Avaz“ potvrdio resorni ministar Salko Bukvarević, bit će objavljeni dopunjeni podaci, odnosno detalji koji od branitelja su bili na prvoj liniji, a koji u logistici i drugim pomoćnim formacijama.

– Implementacijom Zakona o pravima razvojačenih branitelja u kojem je jasno definirana obveza Federalnog ministarstva za pitanje branitelja da unesemo podatke tko je bio pripadnih Armije RBiH, MUP-a RBiH i HVO-a, odnosno tko je bio pripadnik civilne zaštite, namjenske industrije, logističkih baza… Naša obveza je da unesemo broj postrojbe u kojoj je pripadnik bio tijekom svog služenja u oružanim snagama – kazao je Bukvarević.

Kako je rekao, u Ministarstvu se intenzivno radi, grupe za pitanja vojnih evidencija unose te podatke i nada se da će vrlo brzo završiti taj proces.

– 12. veljače imamo zakazan sastanak radne grupe koju je imenovala Vlada Federacije, tu ćemo dobiti sve detaljne informacije i očekujemo u idućem vremenu kompletiranje podataka i u skladu sa ovim zakonom da na našoj internet-stranici objavimo dopunjene podatke na javni registar koji smo već objavili. Mi smo sebi stavili rok da ćemo to uraditi u veljači. Vršimo određene analize i provjere, ima podataka koje želimo više puta provjeriti, kada se okonča kompletan proces, kada sve grupe za vođenje vojnih evidencija unesu podatke, mislim da će to biti realno do 20. veljače – rekao je Bukvarević.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.