Položen vijenac ispred Spomen križa poginulim braniteljima Brotnja povodom 25. obljetnice utemeljenja HVO-a

43

Jučer je ispred Spomen križa poginulima braniteljima u središtu Čitluka položen zajednički vijenac, upaljene svijeće i održana molitva.

U povodu obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane ovih se dana, u organizaciji Hrvatskog narodnog sabora BiH i Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat, diljem Herceg-Bosne oko spomen obilježja poginulim braniteljima iz Domovinskog rata okupljaju mnogi Hrvati i visoki dužnosnici kako bi se polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i skrušenom molitvom još jednom prisjetili i odali počast svim poginulim branitelja iz Domovinskog rata, koji su se žrtvovali za opstojnost i slobodu hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Tako se danas u 10 sati ispred Spomen križa za poginule branitelje u središtu Čitluka okupila brojna rodbina i prijatelja poginulih branitelja te ostali Brotnjaci zajedno s izaslanstvom izaslanstvo HNS, HVO-a i Četvrte pješačke brigade iz Čapljine, gdje su nazočili polaganju vijenca, paljenju svijeća i molitvi za duše poginulih hrvatskih vitezova.

Tom prigodom, u počast poginulim braniteljima, zajednički vijenac ispred Spomen križa položili su i svijeće upalili : general Ivica Jerkić (ispred Oružanih snaga BiH), čitlučki načelnik Marin Radišić, predsjednik OV Predrag Smoljan, Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH Tomislav Martinov, ministar u Vladi HNŽ Stjepan Krasić te predstavnici čitlučkih udruga proizašlih iz Domovinskog rada, a prigodnu molitvu za poginule domoljube predvodio je čitlučki župnih fra Miro Šego.

Izvor: Brotnjo.info

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.